Slovan a Poprad bližšie ku KHL, dostali súhlas od VV SZĽH

14.03.2012 Bratislava

Bratislava 14. marca (TASR) - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v stredu na svojom pravidelnom zasadnutí vyslovil predbežný súhlas s povolením štartu družstiev HC Slovan Bratislava a HK Poprad v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v sezóne 2012/2013.

Ako uvádza oficiálna stránka SZĽH definitívny súhlas VV SZĽH potvrdí až po predložení súhlasného stanoviska riadiaceho orgánu súťaže (Pro Hokej a.s.) a splnení ostatných náležitostí stanovených v článku 6 písm. b) Súťažného poriadku SZĽH.

Prípadná účasť dvoch slovenských tímov v druhej najprestížnejšej súťaži na svete je v rukách samotných funkcionárov klubov, ktorí sa musia dohodnúť s vedením KHL a splniť jej podmienky na vstup.

"Na výkonnom výbore sme dlho hovorili o tom, čo nám tento krok prinesie. Máme dosť hráčov, ktorí by mali hrať v popredných súťažiach, potrebujeme ich umiestňovať do kvalitných súťaží. Zároveň však musíme citlivo pristupovať k extralige, ktorá sa za posledný rok zlepšila," povedal pre szlh.sk generálny sekretár zväzu Otto Sýkora.

"Ak veci dopadnú tak, ako sa v tejto chvíli vyvíjajú, potom Slovan nebude hrať v extralige. Z Bratislavy však najvyššia súťaž nezmizne, účinkovať v nej by mala dvadsiatka. Splnili sme čiastočne jednu z podmienok KHL, teraz nás s vedením súťaže čakajú ďalšie rokovania. Až čas ukáže, či naša snaha vstúpiť do KHL bola správnym rozhodnutím. Negatívom bude, že Slovan nebude hrať v extralige. Ale pre zviditeľnenie Slovenska, udržanie kvalitných hráčov je to podľa nás nutný krok," uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

KHL by tak mohla ostať aj v Poprade, kde v prebiehajúcej sezóne hrával HC Lev. Jeho funkcionári však prejavili záujem presťahovať sa do Prahy. Vedenie mesta i HK Poprad však nechce prísť o prestížnu súťaž. Podtratancov teraz čakajú ďalšie rokovania, tentoraz s ruskou stranou. "Osobne som stál na začiatku projektu HC Lev. Absolvoval som aj veľa rokovaní, oproti Slovanu sme trocha v predstihu, keďže u nás sa KHL už hrala. Najťažšou vecou je získanie financií," uviedol výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan. O podaní prihlášky už rokovali zástupcovia klubu aj s predstaviteľmi z KHL. "Bez ich informovania by sme do toho nešli," doplnil Turan.
 

Vyberte región